Opmerkelijke uitspraken in Sneijder-soap: Ik huilde toen ik de opstelling zag
"Geef ons tot januari de tijd"

Opmerkelijke uitspraken in Sneijder-soap: "Ik huilde toen ik de opstelling zag"

24-11-2014 10:09

De problemen van Wesley Sneijder zijn allesbehalve voorbij. De middenvelder van Galatasaray begon afgelopen weekend opnieuw op de bank en daar is hij niet alleen zelf ongelukkig over. Ook vicevoorzitter Abdürrahim Albayrak begrijpt weinig van de keuzes van Cesare Prandelli.

In Turkije wordt gesuggereerd dat Galatasaray probeert om Sneijder kwijt te raken, maar dat is volgens Albayrak niet het geval. "Het is niet zo dat de clubleiding bepaalt dat Sneijder niet speelt", zegt hij in Turkse media. "Ik was ook verbaasd, mijn collega Ali Dürüst vroeg ook wat er aan de hand was. Maar wij kunnen natuurlijk niet bepalen welke spelers de trainer moet opstellen."

"Ik huilde van binnen toen ik de opstelling zag. Ik wist direct dat we niet van Trabzonspor zouden winnen", vervolgt Albayrak na de beschamende 0-3 nederlaag in eigen huis. "Ik wil hierbij mijn excuses aanbieden aan de fans van Galatasaray. Zij kopen kaartjes om Sneijder te zien voetballen en om goed voetbal te zien." 

Sneijder hoeft hoe dan ook niet op een vertrek te rekenen. "We willen zijn contract verlengen en gaan geen sterspelers verkopen. We willen zelf één à twee versterkingen aantrekken. In januari gaan enkele ingrijpende veranderingen plaatsvinden", aldus Albayrak, die begrijpt dat de fans het moeilijk vinden om achter Prandelli te blijven staan. Hij kondigt aan met de trainer in gesprek te gaan. "Maar geef ons tot januari de tijd."

Guido Albers, zaakwaarnemer van Sneijder, liet zich zondag ook al over de situatie uit. "Sneijder wil blijven, maar hij blijft maar op de bank zitten. Gaat dit nu elke week gebeuren? Dat zal de grote vraag zijn als we woensdag gaan praten. Wat zijn de plannen?", zei Albers, die ook over een transfer speculeerde.