Ajax A1 maakt naam en faam waar: monsterzege voor Amsterdammers
Zoete wraak voor Amsterdammers

Ajax A1 maakt naam en faam waar: monsterzege voor Amsterdammers

26-11-2014 18:32
19

De A1 van Ajax heeft woensdag opnieuw aangetoond van het talent te bulken. Door een 3-6 zege op de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain is de eerste plek in de Youth League-groep een feit.

Ajax was veel sterker dan PSG, dat eerder al met een 6-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Zakaria El Azzouzi was de grote uitblinker bij de Amsterdammers. De aanvaller was liefst vier keer trefzeker en leverde een assist. De andere Ajax-goals werden gemaakt door Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri.

Door de overwinning is de A1 van de Amsterdammers met nog één groepswedstrijd te gaan al zeker van de eerste plek in de Youth League, de juniorenequivalent van de Champions League. FC Barcelona is op weg om zich tot nummer twee in groep F te plaatsen voor de achtste finales.

Met de overwinning neemt de A1, dat in Johan Cruijff zijn grootste fan heeft, revanche voor de nederlaag van het 'grote' Ajax dinsdagavond. De ploeg van trainer Frank de Boer was niet opgewassen tegen het effectieve PSG, dat met 3-1 won.