Opzienbarend toptalent op weg naar PSV: En er zullen er meer volgen
"Wij hebben nu niet de besten"

Opzienbarend toptalent op weg naar PSV: "En er zullen er meer volgen"

26-11-2014 21:25
17

In navolging van Ajax gaat ook PSV de jeugdopleiding meer versterken met talenten van buitenaf. Dat stelt Art Langeler, hoofd opleiding van de Eindhovenaren, op de clubsite.

PSV gaat zich de komende maanden versterken met een aantal jeugdspelers van andere clubs. Om de kwaliteit van de opleiding op peil te houden, maar ook om de druk op de huidige talenten te vergroten. "We willen dat meer jongens gaan doorschuiven naar het eerste elftal. Dan heb je de beste jeugdspelers hebben. Wij hebben nu niet de besten. Dat is vervelend voor de jongens die er nu zitten. Maar zo zit het wel", vertelt Langeler woensdag.

"Als we met alle teams kampioen worden dan kun je zeggen dat we de beste spelers van Nederland hebben. Maar we staan met verschillende teams in de middenmoot. Dus betekent dat dat we een enorme investering moeten doen in betere spelers. Dat zijn we aan het doen."

Langeler bevestigt min of meer dat de vijftienjarige Gianluca Scamacca van AS Roma waarschijnlijk naar Eindhoven komt. "En er zullen er meer volgen, ook uit Nederland zullen er jongens bijkomen. Om simpelweg te garanderen dat de kans dat jonge spelers doorbreken groter wordt."