'Belangstelling voor Ajacieden neemt alweer toe, snelle transfer dreigt'
Derde basiskracht kan mogelijk weg

'Belangstelling voor Ajacieden neemt alweer toe, snelle transfer dreigt'

27-11-2014 08:39
14

Het is pas november, maar het heeft er alweer schijn van dat Ajax na dit seizoen opnieuw aan het elftal moet bouwen. Niklas Moisander mag in de winter worden verkocht, Ricardo van Rhijn wordt gevolgd en nu lijkt ook Lasse Schöne in concrete belangstelling te staan.

Volgens Tuttosport heeft Napoli serieuze interesse in Schöne. De Italianen zien in de Deen een geschikte vervanger van Lorenzo Insigne, die voor de rest van dit seizoen geblesseerd is. De Italianen zouden daarom een poging willen wagen om Schöne in de winterstop vast te leggen.

Het is echter de vraag of de nummer drie van de Serie A erin slaagt om de aanvallende middenvelder zo snel vast te leggen. Ajax lijkt er niet in te zijn geïnteresseerd om Schöne in de winterstop te verkopen, ondanks de dreiging van een transfervrij vertrek in de zomer. De Amsterdammers hengelden Schöne ook transfervrij binnen, waardoor hij niet per se iets hoeft op te leveren. Wellicht verandert dat bij een enorm bod uit Napels.

Overigens zou niet alleen Napoli belangstelling hebben, ook AC Milan ziet naar verluidt wel iets in de 28-jarige steunpilaar in het elftal van Frank de Boer. Schöne liet afgelopen week al weten dat hij na twaalf jaar Nederland weleens toe zou kunnen zijn aan een nieuw avontuur.