Ik ben blij dat je er bent, maar jij blijft lekker op die bank zitten
"Ik ben bang dat als Zoet zo doorgaat, hij zijn plek verliest"

"Ik ben blij dat je er bent, maar jij blijft lekker op die bank zitten"

27-11-2014 19:21
3

Jeroen Zoet was vorig seizoen een zekerheidje onder de lat bij PSV en werd regelmatig geselecteerd voor het Nederlands elftal. Sinds de komst van Remko Pasveer zit de doelman echter een stuk minder goed in zijn vel.

Pasveer kwam in de zomer over van Heracles Almelo en mag zo nu en dan een wedstrijd meedoen van trainer Phillip Cocu. Dat heeft Zoet aan het wankelen gebracht. Piet Schrijvers bekijkt de situatie in Eindhoven met argusogen. "Ik ben bang dat als Zoet zo doorgaat, hij zijn plek verliest. Foutjes maken gebeurt iedereen, maar je ziet hem twijfelen. En dat is nooit goed", aldus de oud-doelman van onder meer Ajax en FC Twente in gesprek met De Telegraaf.

Schrijvers heeft wijze raad voor de PSV-keeper. "Hij moet met de vuist op tafel slaan en tegen Pasveer zeggen: 'Ik ben blij dat je er bent, maar jij blijft lekker op die bank zitten en daar kom je niet meer vanaf. Daar zorg ik wel voor'. Zo hoort het eigenlijk."

Zoet staat echter niet bekend om zijn uitgesproken karakter. "Dat is wel een dingetje. In onze tijd was het duidelijk: de eerste keeper was eerste keeper. En als je de tweede keus was moest je heel, heel, heel goed worden wilde je er voorbij komen. Wij waren ook zelf zo van: als ik er sta dan ben en blijf ik eerste keeper. Dat mis ik nu."