KNVB verplaatst competitietopper tussen PSV en Feyenoord naar dinsdagavond
"Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden"

KNVB verplaatst competitietopper tussen PSV en Feyenoord naar dinsdagavond

28-11-2014 10:15
30

De competitiewedstrijd tussen PSV en Feyenoord wordt dinsdag 2 december afgewerkt. Dat meldt de KNVB. De topper in de Eredivisie moest worden verplaatst door de gestaakte Europa League-wedstrijd van de Eindhovenaren bij Estoril.

Hevige regenval maakte voetballen donderdagavond onmogelijk in Portugal. Het duel wordt vrijdag om 17:00 uur wordt bij een 3-2 tussenstand hervat, maar door dat tijdstip zit er geen 48 uur meer tussen de twee wedstrijden voor PSV. Na overleg tussen de KNVB, PSV, Feyenoord en de gemeente Eindhoven wordt de competitietopper in het Philips Stadion dinsdagavond om 20:45 uur in gang gezet.

PSV krijgt daardoor voldoende rust tussen het Europese optreden en de wedstrijd in de Eredivisie. "Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden", zegt Gijs de Jong van de KNVB in een persbericht. "We vinden het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien. Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie."

De voetbalbond meldt dat er altijd naar wordt gestreefd de wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. 'Enerzijds zodat de competitie dan zo snel mogelijk weer gelijk loopt en anderzijds om er voor te zorgen dat de clubs de wedstrijd dan onder zoveel als mogelijk dezelfde omstandigheden speelt als ze zouden hebben gedaan op de oorspronkelijke datum. Bijvoorbeeld onder dezelfde weersomstandigheden, met dezelfde selectie en dezelfde uitgangspositie op de ranglijst.'