FC Utrecht raakt bodem: Ik schrok ervan, maar wij moeten en zij moeten
"We moeten de strijd minstens zo fanatiek aangaan als zij"

FC Utrecht raakt bodem: "Ik schrok ervan, maar wij moeten en zij moeten"

28-11-2014 14:19

FC Utrecht raakte vorige week in de verloren competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (3-1) de bodem, weet ook Robby Alflen. De trainer stelt dat het een stuk beter moet tegen NAC Breda op zaterdag.

"Bij ons allemaal is er het besef dat het een stuk beter moet dan afgelopen weekend, toen we tegen Cambuur speelden", vertelt Alflen, die weer kan beschikken over Edouard Duplan, op de clubsite. "Iedere ploeg zakt wel eens door de ondergrens heen. Dat overkwam ons tegen Cambuur. Dan schrik je daar wel van."

Utrecht moet het voorlopig stellen zonder leiders Willem Janssen, Ramon Leeuwin en Anouar Kali. En dat werkt door in de ploeg, vindt Alflen. "Maar dat mag daarvoor geen excuus zijn. Natuurlijk is er na de wedstrijd uitgebreid gesproken over de wedstrijd. Ik heb het gevoel dat we nu op scherp staan."

De nummer elf van de Eredivisie gaat komend weekend op bezoek het dolende NAC Breda. "Het zou weleens een wedstrijd kunnen worden met veel vechtvoetbal, een hectisch avondje NAC. Wij moeten, zij moeten. Ik bereid de jongens daar op voor. Als wij de overhand kunnen krijgen in de beginfase van de wedstrijd, kan dat in ons voordeel werken. We moeten de strijd minstens zo fanatiek aangaan als zij."