Stam: Ik heb goed nagedacht en aanvaard de consequenties van deze beslissing
Jaap Stam denkt na over toekomst als hoofdtrainer

Stam: "Ik heb goed nagedacht en aanvaard de consequenties van deze beslissing"

09-12-2014 07:29
10

Jaap Stam volgt op dit moment niet meer de cursus Coach Betaald Voetbal. Een lastig punt voor Ajax, aangezien de voormalig verdediger wordt bestempeld als de mogelijke opvolger van hoofdtrainer Frank de Boer.

Stam had nog een half jaar te gaan, maar had genoeg van de cursus en de schoolbanken. "Het viel me steeds zwaarder, ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Nou dan kun je beter stoppen, volgens mij", verklaart Stam zijn beslissing tegenover het Algemeen Dagblad "Ik heb al mijn hele leven niks met klassikale lessen, schoolbanken, groepsdiscussies, ik voel me er niet prettig bij. In de eerste maanden van de cursus probeerde ik me ertoe te zetten."

"Bij de cursus TC1 is me dat gelukt, maar wel een jaar de pest in mijn lijf. Ik heb mezelf toen echt geforceerd. En nu ging het niet." Stam hoopt dat hij kan deelnemen aan een aangepaste individuele cursus. "Ik hoop op een oplossing, maar het is bepaald niet zo dat ik over één nacht ijs ben gegaan. Ik heb goed nagedacht en aanvaard de consequenties van deze beslissing."

"Mijn ambitie is om hoofdtrainer te worden, maar dan wil ik niet eerst hier doorheen. Ik wil wel plezier hebben in mijn werk, ook tijdens de voorbereiding op een nieuw diploma. Dat plezier was er totaal niet, eerder het tegendeel, er ontstond tegenzin. Ik ben eerlijk geweest naar de KNVB. Ik heb meteen gevraagd of ik individueel les kon krijgen. Daar denken ze nog over na."

Ondertussen geniet Stam van zijn functie als trainer van Jong Ajax. "Als het blijft zoals het nu is, dan word ik toch gewoon assistent ergens. Ook goed. Ik ben een gevoelsmens. Mijn hele loopbaan heb ik mijn keuzes op gevoel gemaakt. Ik wil me ook goed voelen bij die keuzes. Slaag ik daar niet in en ga ik balen, dan is dat slecht voor mij, mijn gezin en mijn hele omgeving."