Het imago van de FIFA is heel, heel slecht, daarom is het beter als Blatter stopt
Zwitserse preses moet weg vrij maken voor frisse wind binnen de FIFA

"Het imago van de FIFA is heel, heel slecht, daarom is het beter als Blatter stopt"

09-12-2014 11:26
7

Michel Platini weigert Sepp Blatter te steunen in de aanstaande verkiezing voor het FIFA-pluche. De huidige voorzitter van de wereldvoetbalbond wil een vijfde termijn aan zijn voorzitterschap van de FIFA vastplakken. Ook zijn tegenstrever Jerome Champagne kan niet op goedkeuring van Platini rekenen.

"Ik steunde Blatter in 1998 omdat ik dacht dat hij de juiste persoon was op dat moment, maar na vier termijnen is het tijd om wat frisse lucht door te laten en de positie aan iemand anders over te dragen", zegt de Franse UEFA-preses dinsdag. "Het imago van de FIFA is heel, heel, heel slecht, daarom denk ik dat het beter is dat Blatter stopt, maar ik denk niet dat hij dat wil."

Voor de verkiezing zijn momenteel twee kandidaten in de race; Blatter en uitdager Champagne. Platini heeft geen voorkeur voor de twee en hoopt zelfs op een derde kandidaat. "Ik hoop dat anderen zich kandidaat stellen", zegt de Fransman, die meent dat een kandidaat uit een ander continent een grotere kans maakt Blatter te kloppen. "Een andere Europese kandidaat zou een hele kleine kans hebben om te winnen."