El Ghazi ontsnapt aan preek: Anders krijg ik op m'n kloten van Ricardo
"Ricardo zei nog tegen me: je hebt weer geluk, je had hem gewoon op mij moeten spelen"

El Ghazi ontsnapt aan preek: "Anders krijg ik op m'n kloten van Ricardo"

15-12-2014 00:45
1

Een gouden wissel was het, zo vond Anwar El Ghazi zelf ook. De flankspeler kwam tegen FC Utrecht 25 minuten voor tijd in de ploeg en was binnen een minuut met zijn eerste balcontact goed voor de 3-1. 

"Voor mijn gevoel was het wel een gouden wissel, ja", zei hij na de overwinning tegen Ajax TV. "Ik was heel blij met mijn eerste balcontact, dat was gelijk een doelpunt. Mooier kun je het je niet voorstellen."

Davy Klaassen zag dat El Ghazi eigenlijk had moeten afspelen. "Ricardo kwam er overheen, maar hij koos er weer voor om zelf te gaan en dan heeft-ie het geluk dat de bal erin gaat", zei de middenvelder. Het talent beaamde dat.

"Ricardo zei nog tegen me: je hebt weer geluk, je had hem gewoon op mij moeten spelen", onthulde El Ghazi. "Maar hij zit er in, dat is het belangrijkste. Anders krijg ik op m'n kloten van Ricardo. Hij zit er gelukkig in, ik ben er heel blij mee. Natuurlijk moet ik ook afspelen, maar als ik denk dat ik ga scoren, denk ik niet na."

De negentienjarige buitenspeler besloot met lovende woorden voor een ploeggenoot. "Klaassen is op het veld echt als een broer voor me. Hij sleept me er doorheen op momenten als het moeilijk is en coacht me op de juiste manier. Hij is de laatste weken ook heel goed bezig. Ik ben heel blij dat hij achter me speelt."