'Hebben al een paar jaar achter elkaar gedacht dat Ajax mazzel had met de loting'
Van Hooijdonk: '

'Hebben al een paar jaar achter elkaar gedacht dat Ajax mazzel had met de loting'

15-12-2014 16:19
10

Feyenoord werd maandag tijdens de loting voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan AS Roma. Een loodzware opdracht voor de Rotterdammers, maar oud-speler Pierre van Hooijdonk blijft stiekem hopen op een stunt. 'Het blijft een knock-out-wedstrijd', zegt de ex-spits in gesprek met De Telegraaf.

"Een leuk trippie, denk ik. Maar wel vrij zwaar", reageert Van Hooijdonk op de uitkomst van de loting. "Uiteindelijk is het fantastisch dat Feyenoord daar weer staat. Je kunt het beter treffen, daarentegen is het ook weer mooi dat je tegen zo'n ploeg aan mag treden en je kan meten. Feyenoord heeft wel eens eerder in Rome gespeeld in de Europa Cup, toen tegen Lazio. Toen won het ook. Dat is het mooie aan dit knock-out-systeem, dat je altijd kans hebt."

Wedden

Meer odds

Feyenoord ging als geplaatste club de loting in, het ongeplaatste Ajax heeft op papier minder zwaar geloot. Wat heb je eigenlijk aan een beschermde status in Europees verband? "Niet zoveel nu", ziet ook Pi-Air. "Maar er zaten natuurlijk ook teams bij waarbij je wel dat voordeel had gehad als je daar tegen geloot had."

"Of dat in de praktijk ook zo is moet blijken"
Ajax neemt het in de achtste finales op tegen Legia Warschau. Hebben de Amsterdammers geluk gehad met de loting? "Dat hebben we al een paar jaar achter elkaar gedacht dat Ajax mazzel had met de loting, maar dat bleek niet zo het geval te zijn. Op papier is dat een makkelijkere tegenstander, of dat in de praktijk ook zo is moet blijken", aldus Van Hooijdonk tegenover Telegraaf TV.

De Amsterdammers werden afgelopen seizoen in de Europa League uitgeschakeld door Red Bull Salzburg. Twee jaar geleden was Steaua Boekarest te sterk in het Europese toernooi.