Eremetaal voor Ajax: Deze prijs is een stuk waardering van de mensen in de stad
Ajax uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Amsterdam

Eremetaal voor Ajax: "Deze prijs is een stuk waardering van de mensen in de stad"

16-12-2014 09:44
10

De spelers van Ajax vielen maandagavond flink in de prijzen tijdens het Topsportgala Amsterdam. In de categorieën sportploeg van het jaar, trainer van het jaar (Frank de Boer) en sportman van het jaar (Daley Blind) trok een Ajacied aan het langste eind.

Blind won de prijs omdat hij met Ajax voor de vierde keer op rij de landstitel bemachtigde en een goed seizoen bekroonde met een transfer naar Manchester United. Blind liet baanwielrenner Tim Veldt en snowboarder Dolf van der Wal achter zich. De speler kon zelf niet aanwezig zijn, waardoor vader Danny de prijs namens zijn zoon in ontvangst mocht nemen.

Ook de titel van sportploeg naar het jaar ging naar Ajax. "Ik vind het een grote eer om de beste sportploeg te zijn", citeert de website van Ajax middenvelder Davy Klaassen, die namens de spelersgroep sprak. "Deze prijs is een stuk waardering van de mensen in de stad. Het is toch mooi als de hele stad achter je staat. Het zal een mooie plek op de club krijgen." Voor De Boer was het zijn tweede keer dat hij uitgeroepen werd tot trainer van het jaar.