Opgeluchte De Jong scheldt eigen spelers niet uit: Ik sla hem knock-out
"Gelukkig is het alsnog goedgekomen"

Opgeluchte De Jong scheldt eigen spelers niet uit: "Ik sla hem knock-out"

17-12-2014 10:17

Middels een overtuigende 0-3 zege op Heracles Almelo heeft SC Cambuur zich dinsdagavond bij de laatste acht in het bekertoernooi geschaard. De club uit Leeuwarden kwam al na 25 minuten met tien man te staan, maar Henk de Jong maakte zich daarna geen enkele zorgen.

Cambuur ging met een 0-1 voorsprong rusten en ondanks de vroege rode kaart voorspelde De Jong toen al dat er ruim gewonnen zou worden. "We hebben in de rust een aantal dingen aangegeven. Als we dat gaan doen, gaan we met 3-0 of 4-0 winnen, heb ik gezegd. Ik durf het haast niet te zeggen, maar het is écht zo."

De rode kaart bracht Cambuur niet van stuk, zag De Jong. "Bij PSV-uit (4-0, red.) hebben we, ook door een rode kaart van Lucas Bijker, ook bijna een uur met tien man gespeeld", citeert Voetbal International De Jong in gesprek met FOX Sports. "Er werd wat lacherig over gedaan, maar het eerste half uur na rust kwamen de spelers toen ook aan Phillip Cocu vragen hoe ze het moesten doen. In de rust heb ik dus ook aan die wedstrijd gerefereerd."

In Almelo bleek dus wel dat Bijker zijn les nog niet had geleerd. De Jong baalde dan ook flink toen de verdediger opnieuw met rood moest inrukken en riep hem in zijn woede zelfs nog wat na. "Ik sla hem knock-out", grapte hij na afloop ook nog toen hij naast Bijker plaatsnam. "Ik weet niet precies meer wat ik zei, ik scheld mijn jongens nooit uit, maar ik heb hem wel verteld dat het niet slim is. Gelukkig is het alsnog goedgekomen."

Bijker
De dader kreeg rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Thomas Bruns. "Het was effe heel dom. Ik had écht de intentie om hem te laten lopen, maar hij deed dat heel slim. Hij sneed voor me langs en ik raakte hem met mijn arm. Dit moet je gewoon niet doen; het is veel te vroeg; een dom momentje van mij, het had de club kunnen opbreken. Vooral ík moet blij zijn met de overwinning. De jongens hebben me gered", besefte hij bij FOX Sports.