'Heerenveen bepaalt nummer-één-target en gaat voor zeer gevoelige transfer'
Friezen maken belangstelling concreet

'Heerenveen bepaalt nummer-één-target en gaat voor zeer gevoelige transfer'

18-12-2014 07:11
18

SC Heerenveen mengt zich op het allerlaatste moment in de strijd om Albert Rusnák. De smaakmaker van SC Cambuur leek al op weg naar FC Groningen, maar de aartsrivaal van de club uit Leeuwarden zou weleens de verrassende kaper op de kust kunnen zijn.

In navolging van The Daily Mail meldt donderdag ook De Telegraaf dat Heerenveen concrete belangstelling heeft. Volgens de ochtendkrant hebben de Friezen van de Slowaakse middenvelder zelfs zijn nummer-één-target gemaakt voor de wintertransferperiode.

De Engelse krant meldde woensdag al dat er een noordelijke strijd om Rusnák zou zijn losgebarsten. Naast FC Groningen en Heerenveen hebben ook het Griekse PAOK Saloniki en het Engelse West Ham United zich bij Manchester City gemeld. Rusnák wil echter graag in Nederland blijven.

Vorig seizoen maakte Dwight Lodeweges de gevoelige stap van Cambuur naar Heerenveen en dat maakte erg veel los in Leeuwarden. In Heerenveen weet men dan ook dat de komst van Rusnák eveneens gevoelig ligt. De club mengde zich daarom niet eerder in het transfergeweld.