Twee clubs informeren bij De Boer: Althans, clubs waar ik interesse in had
"Bij Ajax voel ik dat er echt nog heel veel uit te halen valt"

Twee clubs informeren bij De Boer: "Althans, clubs waar ik interesse in had"

18-12-2014 07:18
8

Hoewel er nog geen sprake is van concrete belangstelling, is het speculeren over de toekomst van Frank de Boer weer in alle hevigheid losgebarsten. Vooral de slechte prestaties van Liverpool voeden de geruchten over een zomers vertrek van de Ajax-coach.

De Boer benadrukt zelf echter dat de discussie over een stap naar het buitenland vooral door de buitenwereld wordt gevoerd. "Liverpool is een keer langs geweest om te informeren of ik interesse had. Dat was op dat moment een club waarvan ik dacht: 'Nou?!'"

"Hetzelfde geldt voor Tottenham Hotspur. Meer clubs zijn er niet geweest", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Althans, clubs waar ik interesse in had. Als iemand bij Guido Albers (zijn zaakwaarnemer, red.) komt en hij tegen mij zegt dat een club me wil, zeg ik: ja of nee. Wel of geen interesse."

Een buitenlandse club kriebelt nog niet bij De Boer. "Ik wil eigenlijk helemaal niet over Liverpool praten. Ook niet uit respect naar de huidige trainer (Brendan Rodgers, red.) die een fantastisch seizoen achter de rug heeft en nu iets minder presteert. Zolang ik geen belletje heb gehad ga ik er ook niet over nadenken."

En wellicht beslist De Boer op dat moment wel dat hij sowieso bij Ajax wil blijven. "Ik heb in elk geval het toekomstbeeld dat hier iets moois kan groeien. Ik kijk echt wat ik met een team kan bereiken. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Bij Ajax voel ik dat er echt nog heel veel uit te halen valt. Als je ziet wat voor talenten er aankomen. Misschien zit ik hier nog wel twee jaar."