Er zijn ook meisjes die berichten sturen, maar ik laat me niet gek maken
"Heb laten zien dat ik mentaal sterk ben"

"Er zijn ook meisjes die berichten sturen, maar ik laat me niet gek maken"

19-12-2014 16:43

Dabney dos Santos begon dit seizoen bij Jong AZ, maar heeft zich onder trainer John van den Brom in de basis van het vlaggenschip geknokt. Hij speelde tot op heden zes competitieduels en scoorde één keer.

De achttienjarige middenvelder had aanvankelijk moeite om genoegen te nemen met een rol in de beloften. "Daar baalde ik even van, maar dat heb ik niet laten merken. Ik ben keihard gaan werken en wilde laten zien dat ik mentaal sterk ben", aldus Dos Santos op de clubsite van AZ. Het resulteerde in een basisplaats en sindsdien verdween de jongeling niet meer uit de basis.

Onlangs scoorde de middenvelder, die voorheen rechtsbuiten was, tegen Go Ahead Eagles. "Vooraf zeiden teamgenoten al tegen me dat ik die wedstrijd zou scoren." Het geeft de middenvelder, die op tien speelt achter twee spitsen, veel vertrouwen. "Het grappige is dat we zo zijn gaan spelen vanaf het moment dat ik basisspeler werd. Het valt mooi samen."

Ineens ziet de wereld er compleet anders uit voor de nieuwe held van AZ. "Op social media merk ik ineens dat ik bekend ben. Er wordt veel over me geschreven. Mensen uit de buurt van Alkmaar schrijven dingen als 'Top gespeeld' of 'Nieuwe held'. Dat is leuk. En ja, er zijn ook meisjes die berichten sturen of op foto’s reageren. Ik wil mijn focus op het voetbal houden en laat me niet gek maken."