Ajax, Feyenoord en PSV grijpen mis: Golden Boy-award naar Liverpool
Prestigieuze prijs voor grootste talent van Europa

Ajax, Feyenoord en PSV grijpen mis: Golden Boy-award naar Liverpool

20-12-2014 10:40
1

Raheem Sterling is door Tuttosport uitgeroepen tot het grootste voetbaltalent van Europa. De aanvallende middenvelder van Liverpool ontvangt daarvoor de prestigieuze Golden Boy-award.

De twintigjarige Sterling troeft in de uitverkiezing onder meer drie spelers uit de Eredivisie af. Ajax, Feyenoord en PSV leverden met Arek Milik, Tonny Vilhena en Jetro Willems allemaal een kandidaat, maar zoals verwacht gaat de eretitel niet naar Nederland. 

Milik werd nog wel enige kans toegedicht, maar tegen Sterling kon hij ook niet op. De op Jamaica geboren Engelsman is al bijna drie jaar een vaste waarde bij Liverpool, waarmee hij vorig seizoen bijna de Engelse landstitel greep. De begaafde voetballer, die in de belangstelling zou staan van Real Madrid, was in dat jaar goed voor negen goals en vijf assists.

Sterling troeft naast Milik, Vilhena en Willems ook spelers als Adnan Januzaj en Munir El Haddadi af. Hij is de opvolger van Paul Pogba, die de prijs vorig jaar won. In 2003 was Rafael van der Vaart de eerste winnaar van de award. Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Pato, Mario Balotelli, Mario Götze en Isco volgden hem.