FC Groningen verwacht 'open, ambitieuze jongen' na 'gedoe' in vliegtuig naar Spanje
"Ik verheug me erop, want ik wilde hem graag hebben"

FC Groningen verwacht 'open, ambitieuze jongen' na 'gedoe' in vliegtuig naar Spanje

20-12-2014 20:14
4

Erwin van de Looi verwacht Albert Rusnák na de jaarwisseling bij FC Groningen. De eredivionist maakte de komst van Slowaak al wereldkundig, maar kwam wellicht te vroeg met witte rook.

Van de Looi zei zaterdagavond dat hij Rusnák op 3 januari 'gewoon' in De Euroborg verwacht. "Ik weet niks van gedoe. Mij is verteld dat hij gaat komen", reageert de trainer van Groningen tegenover FOX Sports. "Ik verheug me erop, want ik wilde hem graag hebben. Ik ga er gewoon vanuit dat hij samen met ons in het vliegtuig naar het trainingskamp in Oliva (Spanje, red.) zit."

Van de Looi heeft al een gesprek met Slowaakse spelmaker achter de rug. "Dat was prima, een goed gesprek. Het is een open jongen, heel ambitieus en hij heeft er zin in. En wij ook."

De komst van Rusnák moet los worden gezien van een mogelijk vertrek van Tjaronn Chery, zegt de trainer. "Die vraag stelde Rusnák ook. 'Ben ik de vervanger van Chery of mag ik met hem samenspelen?', vroeg hij. Goede voetballers kunnen samenspelen. Daar kunnen we in de winterstop aan sleutelen."

Groningen maakte donderdag bekend dat Rusnák voor 3,5 jaar heeft getekend in De Euroborg. Manchester City, de broodheer van de parel van SC Cambuur, bevestigde dat nog niet en sc Heerenveen heeft nog stille hoop Rusnák op andere gedachten te kunnen brengen.