Hekkensluiter Dordrecht blijft voor tweede keer zonder verlies in Eredivisie
Schapenkoppen pakken laat een punt tegen Groningen

20-12-2014 21:33
2

FC Dordrecht heeft voor de tweede opeenvolgende keer een punt gepakt in de Eredivisie. Na Heracles Almelo moest ditmaal FC Groningen voldoende nemen met een gelijkspel (1-1).

Groningen droop af aan de Krommedijk want de ploeg had de nederlaag aan zichzelf te wijten. Jarchinio Antonia had in de zesde minuut de score al kunnen openen op aangeven van Tom Hiariej maar de aanvaller schoot vrij voor doelman Filip Kurto naast. Dordrecht stelde er aanvallend weinig tegenover al slaagde de ploeg er halverwege de eerste helft wel in onder de druk uit te komen. Maar de spitsen werden amper bereikt, Groningen-doelman Sergio Padt niet getest.

Tegenvaller voor de Groningers was het uitvallen van Hiariej die kort voor rust met een elleboogblessure naar de kant moet. Zijn vervanger Rasmus Lindgren stond koud in het veld of hij zag zijn ploeg de leiding nemen. Vanaf rechts schoot Antonia de bal voor waarna Michael de Leeuw met het hoofd afrondde: 0-1. Het was al weer de negende treffer van de spits die aanvankelijk niet eens basisspeler was.

Dordrecht laat langszij
Met Robin Gosens voor Koolwijk probeerde Dordrecht na rust iets meer naar voren te spelen. Het leverde een paar kansjes op; Mart Lieder kon net niet met het hoofd bij een voorzet van Joris van Overeem. Rick ten Voorde zag zijn kopbal via het been van Maikel Kieftenbeld in de handen van Padt verdwijnen. Aan de andere kant was de voor Danny Hoesen ingevallen Mimoun Mahi met een lob dichtbij de tweede treffer maar de bal ging langs het doel.

Groningen had veel de bal maar creëerde amper nog kansen. Dat brak de ploeg van trainer Erwin van de Looi uiteindelijk op. In de 83e minuut schoot Gosens via het been van Mahi raak en pakte de thuisploeg na het gelijke spel vorige week bij Heracles het eerste punt op eigen veld.