Tevreden Cocu ziet PSV groeien: Niet meer door de ondergrens gezakt
Oefenmeester tevreden over zegevierend PSV

Tevreden Cocu ziet PSV groeien: "Niet meer door de ondergrens gezakt"

20-12-2014 22:20

Trainer Phillip Cocu zag zijn PSV zaterdag de eerste seizoenshelft prima afsluiten. De Eindhovenaren waren op eigen veld veel te sterk voor Go Ahead Eagles: 5-0. Die zege was exemplarisch voor het goede spel van de koploper voor de winterstop. Volgens Cocu is dat vooral te danken aan de groeiende ervaring van zijn spelersgroep.

"We zijn dit seizoen niet meer door de ondergrens gezakt'', vergeleek Cocu het PSV van dit voetbaljaar met dat van vorig seizoen tegenover FOX Sports. Toen stond PSV bij de winterstop op een straatlengte van de koppositie. "We hebben nu ook wel eens verloren, bijvoorbeeld Europees, maar in het weekend erop stonden we er weer. De rust in de groep is een stuk groter geworden. Dat heeft veel te maken met de ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan.''

Ook aanvoerder Georginio Wijnaldum was blij met de succesvolle afsluiter. "We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en 2014 zo wel heel mooi afgesloten. We hadden vooraf afgesproken dat we hetzelfde zouden brengen als tegen Feyenoord. Natuurlijk is het tegen een ploeg als Go Ahead moeilijker om je op te laden. Maar we moesten winnen om de zeges tegen FC Twente en Feyenoord een goed vervolg te geven en dat hebben we gedaan."