Dortmund blij met late treffer Hannover: 'BVB' ontsnapt nipt aan ultieme schande
'BVB' ontsnapt aan achttiende plek op de ranglijst

Dortmund blij met late treffer Hannover: 'BVB' ontsnapt nipt aan ultieme schande

21-12-2014 19:26

Borussia Dortmund is zondag ontsnapt aan extra hoongelach. De Champions League-deelnemer had kunnen afzakken naar de laatste positie op de ranglijst van de Duitse Bundesliga, maar ontsnapte aan die status dankzij het 2-2 gelijkspel tussen SC Freiburg en Hannover 96.

Dortmund gleed zaterdag af naar de zeventiende positie van de Bundesliga door een 2-1 nederlaag bij Werder Bremen. De sportieve malaise in eigen land had zelfs nog erger kunnen worden indien Freiburg had gewonnen van Hannover, maar een doelpunt in de blessuretijd wist die schande te verijdelen.

Wedden

Meer odds

Aanvankelijk zag het er slecht uit voor 'BVB'. Via Mike Frantz en Marc-Oliver Kempf wist Freiburg een 2-0 voorsprong op te bouwen. Op dat moment stond Dortmund virtueel onderaan in Duitsland, maar Leonardo Bittencourt en Joselu bezorgden de ploeg uit Hannover op de valreep alsnog een punt.

Dortmund blijft zodoende zeventiende, al is het verschil met Freiburg uiterst gering. Beide ploegen hebben vijftien punten uit zeventien wedstrijden en een doelsaldo van min acht. De ploeg van Jürgen Klopp maakte echter één doelpunt meer dan de huidige concurrent.