Mourinho lovend na 'typische Engelse winterwedstrijd': Meer dan drie punten waard
Londenaren winnen moeilijke wedstrijd met 0-2

Mourinho lovend na 'typische Engelse winterwedstrijd': "Meer dan drie punten waard"

23-12-2014 00:02

Chelsea heeft de lastige uitwedstrijd tegen Stoke City tot een goed einde weten te brengen. Manager José Mourinho was na de 0-2 overwinning in het Britannia Stadium logischerwijs goed te spreken over zijn eigen manschappen.

Stoke won eerder dit seizoen van Manchester City en Arsenal. De thuisploeg geloofde derhalve in een goed resultaat en vocht keihard om deze te realiseren. "Deze overwinning is me meer dan drie punten waard. Je kunt hier tegen Stoke alleen winnen als je als een hecht team opereert", oordeelde de Portugees enthousiast.

Wedden

Meer odds

Tijdens de wedstrijd uitte Mourinho kritiek op het harde spel van Stoke, waar Phil Bardsley na een overtreding op Eden Hazard naar rood solliciteerde. "Maar gelukkig hield de scheidsrechter het in de hand. Dat was ook eigenlijk de enige tackle die niet door de beugel kon. Verder was het een typische Engelse winterwedstrijd", aldus de coach van Chelsea.

Chelsea geniet momenteel een voorsprong van drie punten ten opzichte van Manchester City. "Dat zegt ook weer niet zo veel", aldus Mourinho, wiens ploeg een zware periode tegemoet gaat. "We zijn nu vooral blij met deze professionele prestatie. Want Stoke-uit is en blijft een van de lastigste uitwedstrijden."