Liverpool, Arsenal en United schrikken wakker door bericht uit Parijs over duo
Tweetal keert te laat terug in Parijs

Liverpool, Arsenal en United schrikken wakker door bericht uit Parijs over duo

04-01-2015 15:46
1

Arsenal, Liverpool en Manchester United hebben een enorme boost gekregen in de jacht op Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi. De twee hoeven zich voorlopig niet te vertonen bij Paris Saint-Germain.

Cavani en Lavezzi vierden de kerstdagen in Zuid-Amerika en zouden op 28 december terugkeren bij PSG. De twee aanvallers lieten echter op 2 januari pas weer hun gezicht zien, vijf dagen te laat. Laurent Blanc heeft Cavani en Lavezzi daarom voor een week uit de selectie van de Franse kampioen verwijderd. Dat is koren op de molen van de Engelse topclubs.

Cavani en Lavezzi mogen een week lang niet met de groep meetrainen. Daarnaast worden ze voor het bekerduel met Montpellier (maandag) en de competitiewedstrijd tegen SC Bastia (zaterdag) niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Daarnaast kregen beide spelers een boete, waarvan de hoogte niet bekend werd gemaakt.

Hoewel Cavani privéomstandigheden aandroeg voor zijn te late terugkeer, kende trainer Laurent Blanc geen genade. "Dat vind ik onacceptabel. Dit zijn dingen waar ik altijd voor vrees", aldus de voormalig verdediger. Hij doelde daarmee op de scheve verhoudingen die in de selectie kunnen ontstaan als hij het zou accepteren. "Ik ben hier echt verschrikkelijk boos over."

Het is een publiek geheim dat Arsenal, Manchester United en Liverpool achter Cavani aanzitten. Ook Lavezzi staat op het verlanglijstje van laatstgenoemde club. The Reds zijn wanhopig op zoek naar vers bloed in de aanval door de improductiviteit van Mario Balotelli en Rickie Lambert en Daniel Sturridge's slepende blessure.

Arsenal hoopt intussen op Cavani, terwijl ook Manchester United zijn oog op de Uruguayaan heeft laten vallen. Louis van Gaal besluit op korte termijn wat hij gaat doen met Radamel Falcao. Wordt de spits uit Colombia niet definitief overgenomen, dan komt Cavani in beeld.