FC Utrecht zeer tevreden met binnenhalen 'ontdekking' van Van der Gijp
Van der Gijp drie jaar geleden lyrisch: "Ik zweer het je: die kun je zo bij Ajax in de spits zetten"

FC Utrecht zeer tevreden met binnenhalen 'ontdekking' van Van der Gijp

05-01-2015 09:36

FC Utrecht heeft in de tweede seizoenshelft de beschikking over Sebastien Haller. De spits komt op huurbasis over van Auxerre, waar hij op het tweede plan was geraakt. De Domstedelingen hebben ook een optie tot koop afgedwongen voor de Frans jeugdinternational.

"Mede dankzij de contacten van onze Franse scout Didier Martel hebben we precies op het goede moment toe kunnen slaan", zegt Edwin de Kruijff, manager spelerszaken, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Sebastien is een type speler dat we hier graag zien: talentvol en met de ambitie om zich bij ons verder te ontwikkelen."

"We zijn ervan overtuigd dat hij van toegevoegde waarde kan zijn", vervolgt De Kruijff zijn verhaal. "Tegelijkertijd blijft het altijd afwachten hoe een buitenlandse speler zich hier gaat houden. Bij sommige spelers weet je precies wat je in huis haalt. Sebastien is, zwart-wit gesteld, niet op voorhand een zekerheidje. Zijn basiskwaliteiten zijn prima, maar hij weet zelf ook dondersgoed dat er nog werk aan de winkel is. Dat is ook logisch als je pas twintig bent."

"Een huurovereenkomst met een optie tot koop is een ideale constructie om een speler nadrukkelijk te beoordelen voordat we een transfersom betalen", aldus De Kruijff. René van der Gijp was drie jaar geleden enorm positief over Haller, die tijdens het EK onder 17 met Frankrijk uitstekend presteerde tegen Argentinië. "Ik heb genoten van Sebastien Haller. Ik zweer het je: die kun je zo bij Ajax in de spits zetten. Moeiteloos", zei de analist toen bij VI.