PSV lijkt dicht bij transfer van keeper: Wij willen daar ook aan meewerken
"Ik wil namelijk de beschikking hebben over twee goede keepers"

PSV lijkt dicht bij transfer van keeper: "Wij willen daar ook aan meewerken"

19-01-2015 10:06
5

PSV lijkt in de zoektocht naar een derde keeper beet te hebben in Rotterdam. Gino Coutinho heeft wel oren naar een transfer naar Eindhoven en ook Excelsior is bereid mee te werken.

Trainer Marinus Dijkhuizen gaf zondag nog aan dat hij Coutinho niet kwijt wil, maar inmiddels lijken de kaarten iets anders geschud. "Gino heeft de ambitie om naar PSV te verkassen. Wij willen daar ook aan meewerken, maar dan moeten we wel de gelegenheid krijgen om een nieuwe doelman aan te stellen", stelt Dijkhuizen één voorwaarde.

"Ik wil namelijk de beschikking hebben over twee goede keepers", aldus de coach in De Telegraaf. In het met 0-3 gewonnen duel met Heracles Almelo stond Alessandro Damen plotseling onder de lat, maar dat had volgens Dijkhuizen niets te maken met een aanstaande transfer. "Coutinho had wat te weinig getraind."

PSV-trainer Phillip Cocu wil er een keeper bij, omdat derde goalie Nigel Bertrams na een schouderoperatie de rest van het seizoen is uitgeschakeld. A-junior Yanick van Osch blijkt nog niet klaar voor het grote werk.