'We waren tegen Mourinho, ik wilde Chelsea graag kloppen en had ruzie met Terry'
Spanjaard voelt zich weer op zijn gemak in Londen

'We waren tegen Mourinho, ik wilde Chelsea graag kloppen en had ruzie met Terry'

26-01-2015 17:21

Cesc Fàbregas is sinds afgelopen zomer terug in de Engelse Premier League. Na drieënhalf te hebben doorgebracht in dienst van FC Barcelona besloot de Spaanse middenvelder om in te gaan op een aanbieding van Chelsea. Achteraf is dat een uitstekende beslissing gebleken.

Fàbregas speelde op jonge leeftijd acht jaar voor Arsenal alvorens hij een samenwerking met Barcelona bekrachtigde. Hoewel de middenvelder meer dan drie jaar actief bleef in Catalonië en daar verschillende prijzen veroverde, bleef het ultieme voetbalgeluk uit. "Drie jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat ik onder José Mourinho zou gaan werken", vertelt hij eerlijk aan El Pais.

Wedden

Meer odds

"Uiteindelijk zijn er allerlei kantelingen in een leven, laat staan in de voetballerij. Er was een grote rivaliteit met Mourinho (destijds coach van Real Madrid, red.) en we waren tegen hem, maar van haat was nooit sprake. Chelsea was vroeger ook een team dat ik dolgraag wilde kloppen, ik had vaak ruzie met John Terry, maar uiteindelijk zijn we mensen. Ik ben niet gedreven door haat."

De nu 27-jarige Fàbregas voelt zich bij Chelsea weer piekfijn. "Bij Barça was ik trots, maar ging het niet zoals ik had gehoopt. In Londen wilde ik die waardering weer ervaren. De keuze om naar Chelsea te gaan in plaats van Arsenal had een sportieve aanleiding en niets anders. Toen had ik dat niet verwacht, maar Chelsea is nu anders. Meer te vergelijken met Arsenal."