Ajax krijgt steun uit onverwachte hoek bij wederopbouw supportershome
Anderlecht geeft gehoor aan initatief Klaas-Jan Huntelaar

Ajax krijgt steun uit onverwachte hoek bij wederopbouw supportershome

27-01-2015 16:20
30

Fans van Anderlecht hebben vol ontzetting kennis genomen van het afgebrande supportershome van Ajax en komen nu in actie. Na een eerdere oproep van Klaas-Jan Huntelaar aan oud-Ajacieden om oude wedstrijdshirts af te staan, zamelen de Belgen nu geld in voor hun 'broers uit Amsterdam'.

Op een speciale website hebben de supporters van de Brusselse topclub een speciaal crowdfundig-actie opgezet. In zowel het Frans als het Nederlands zegt men alle Ajax-supporters steun toe door middel van de leus 'Twee clubs, één hart'. "Naar aanleiding van de brand die het Honk verwoestte, organiseren we een crowdfunding om de Ajacieden te steunen en een hart onder de riem te steken", zo valt te lezen op de website. 

Over de brand is inmiddels bekend dat deze is aangestoken en tijdens de laatste training van Feyenoord in aanloop naar De Klassieker ontvouwde een groep fans een spandoek met daarop de tekst 'Actie, reactie. LAFCA meets Karma'. Daarmee leken zij te doelen op de brand in Amsterdam en de eerdere misdragingen van Ajax-fans in De Kuip tijdens de bekerfinale van 2014.