Ik ben wél overtuigd van mijn capaciteiten, dus een kans bij Ajax zou ik aandurven
"Er wordt me weleens verweten dat ik arrogant zou zijn"

"Ik ben wél overtuigd van mijn capaciteiten, dus een kans bij Ajax zou ik aandurven"

28-01-2015 08:40
11

Jurgen Streppel heeft deze week zijn contract bij Willem II verlengd. De trainer ligt nu tot de zomer van 2017 vast, maar kijkt stiekem ook al over die periode heen. Op den duur ziet Streppel zichzelf wel bij Ajax werken, vertelt hij deze week in Voetbal International.

Streppel heeft bij Helmond Sport en Willem II geleerd creatief te zijn en gezien de prestaties gaat dat hem goed af. Een volgende uitdaging voor de 'superambitieuze' coach lijkt nog even weg, maar Streppel denkt daar al wel over na. "Ik zou weleens willen proeven aan het werk bij een club waar meer kan, waar je met nog betere spelers kunt werken. En toch ook kunt bouwen", zegt hij. "Dat laatste typeert me. Ik ben een trainer die snel succes wil hebben, maar vooral ook de lange termijn voor ogen heeft."

Mitchell Dijks stelde onlangs dat Streppel niet zou misstaan bij Ajax. "Er wordt me weleens verweten dat ik arrogant zou zijn. Is niet zo. Ik ben wél overtuigd van mijn capaciteiten. Dus ja, als die kans zou komen, zou ik het aandurven", reageert de oefenmeester in VI. "En begrijp me goed, hè. Werken bij een topclub hoeft niet per se in de rol van hoofdtrainer te zijn. Het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om onder een man als Fred Rutten te werken."

"Of het nu FC Twente was, PSV, Vitesse, of nu Feyenoord; elk team laat hij goed voetballen. Dat fascineert me. Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Wat is zijn werkwijze? Zou ik graag eens van dichtbij beleven. Gewoon om te ervaren hoe hij er bij elke club in slaagt spelers en team beter te maken. Ik denk dat ik heel veel zou kunnen leren van Rutten", aldus Streppel, die er tegelijkertijd in gelooft dat hij het succes van Willem II verder kan uitbouwen. "Ik heb zoveel gevoel gekregen bij deze mooie traditieclub, zoveel prachtigs beleefd, dat ik dit avontuur ook goed wil afsluiten. Of het nu over een jaar is, over twee jaar of misschien pas in 2025; ik wil via de voordeur weg bij Willem II."