FC Utrecht kan razendsnelle transfer van mogelijk Ajax-doelwit niet uitsluiten
Afwachten geblazen voor Domstedelingen

FC Utrecht kan razendsnelle transfer van mogelijk Ajax-doelwit niet uitsluiten

29-01-2015 09:44
2

Het is nog altijd onduidelijk waar Tommy Oar volgende week speelt. Zeker is dat de Australiër zaterdag in de finale van de Azië Cup staat, maar naar de rest van zijn toekomst is het gissen.

Oar staat nog onder contract bij FC Utrecht, waar hij gewaardeerd wordt. Vanwege zijn aflopende contract is een winterse transfer echter bespreekbaar. De Domstedelingen kunnen een razendsnel vertrek daarom niet uitsluiten, meldt Voetbal International.

Wil Utrecht nog niets aan Oar verdienen, dan moet er komende week iets gebeuren. "Maar op dit moment is er niets concreet", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. De 23-jarige Oar is dit seizoen vooral met zijn assists van waarde. Hij was in de eerste seizoenshelft al goed voor zeven voorzetten waar uit gescoord werd. Alleen Davy Klaassen (8) en nu ook Jetro Willems (8) hebben meer assists achter hun naam staan.

Oar werd eerder dit seizoen in verband gebracht met Ajax, waar de druk om spelers te kopen steeds groter wordt. Ook vanuit Engeland en Italië zou belangstelling zijn getoond. "Ik hoop dat de club financieel iets aan mijn vertrek kan overhouden", zei de voetballer onlangs nog.

Zelf verwacht Utrecht overigens geen nieuwe spelers meer. "Wij hebben onze zaakjes goed op orde en hoeven niet meer toe te slaan", aldus Van Schaik. Middenvelder Mark Diemers mag op huurbasis vertrekken. "In Mark zien we iemand voor de toekomst. Daarom zou het goed voor hem zijn elders speelminuten te maken in een eerste elftal."