Overmars: Sinkgraven is één van de grootste talenten en die spelen bij Ajax
"We zijn blij dat hij nu al kon komen"

Overmars: "Sinkgraven is één van de grootste talenten en die spelen bij Ajax"

31-01-2015 16:49
46

Marc Overmars is blij dat Daley Sinkgraven niet in de zomer, maar nu al overkomt van sc Heerenveen. Ajax zat al geruime tijd achter het negentienjarige toptalent aan.

"Wij wilden hem al een tijd hebben en hij wilde graag hier naar toe", vertelt de technisch directeur van de Amsterdammers op de clubsite. "Als spelers met zoveel potentie bij een andere club zitten en door ons aangetrokken moeten worden, dan is dat geen probleem. Zolang ze de doorstroming van andere talenten maar niet in de weg staan."

"Dat is nu niet het geval, we hadden op die posities nog wel wat ruimte. We zijn blij dat hij nu al kon komen, hoe eerder hij gewend raakt aan onze manier van trainen en spelen, hoe beter. Hij kan dus vanaf nu alvast een voorsprong nemen op volgend seizoen."

Overmars is in zijn nopjes met de komst van Sinkgraven, die nog wel medisch gekeurd moet worden. "Hij is één van de grootste talenten van Nederland. En ik vind dat de grootste talenten bij Ajax moeten spelen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar hij kan eventueel ook in de aanval opgesteld worden."