Vrees voor 'Zivkovic-scenario' bij Sinkgraven: Hij heeft niet de stadsbluf
"Ik denk dat Sinkgraven sowieso zijn eerste minuten gaat maken"

Vrees voor 'Zivkovic-scenario' bij Sinkgraven: "Hij heeft niet de stadsbluf"

01-02-2015 23:45
11

Ajax heeft met Daley Sinkgraven een directe versterking in huis gehaald, verwacht Co Adriaanse. De oud-trainer denkt dat het negentienjarige talent simpel ingepast kan worden.

"Met het niveau dat Ajax nu haalt, moet dat geen enkel probleem zijn", aldus Adriaanse bij Studio Voetbal, opgetekend door Ajax Showtime. De FC Utrecht-adviseur is benieuwd naar de opstelling van Ajax in de komende wedstrijd tegen AZ. "Ik denk dat Sinkgraven sowieso zijn eerste minuten gaat maken. Maar of hij in de basis begint?"

"Sinkgraven kan op meerdere posities uit de voeten. Het is maar net waar Ajax op dit moment behoefte aan heeft. Maar wie moet er dan uit? Lucas Andersen of Thulani Serero? Davy Klaassen zal het in ieder geval niet zijn. Hopelijk zijn ze met Sinkgraven niet hetzelfde van plan als met Richairo Zivkovic." De jonge spits speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong Ajax.

Pierre van Hooijdonk denkt dat Sinkgraven tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het Amsterdamse leven. "Hij heeft nog niet die typische stadsbluf die bij Ajax zo gewenst is. Het is een rustige jongen." Jan Mulder countert: "Maar dat heeft niemand bij het huidige Ajax."