Scheidsrechter weerlegt kritiek op functioneren: Ik hou van mannelijk voetbal
Bekritiseerde arbiter: 'Ik hou van mannelijk voetbal, daarom geef ik weinig penalty’s'

Scheidsrechter weerlegt kritiek op functioneren: "Ik hou van mannelijk voetbal"

08-02-2015 08:22
11

Serdar Gözübüyük was niet echt onder de indruk van de kritiek die hij na afloop van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en ADO Den Haag kreeg van trainer/coach Henk Fraser en de spelers van de uitspelende ploeg. De arbiter was van mening dat de treffer van ADO terecht geannuleerd werd en bleef ook staan achter zijn beslissing om geen penalty toe te kennen na het incident met Joris van Overeem en diens vermeende handsbal.

"Op basis van beelden kan ik niet zeggen dat het honderd procent zeker een handsbal was. Ik kreeg ook direct een advies van mijn assistent dat hij hem met de borst en de schouder raakte. Aangezien ik op de beelden niet kan vaststellen dat dit niet klopt, blijf ik bij mijn beslissing", aldus de arbiter tegenover de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

In de eerste helft leek ADO Den Haag op voorsprong te komen door een treffer van Oleksandr Iakovenko. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. "Interessant moment. We hebben er goed over gecommuniceerd en onze tijd genomen. We zijn blij dat we hem hebben afgekeurd. We hebben het op buitenspel gegooid, omdat de aanvaller terugkwam van achter de lijn. We hadden ook kunnen zeggen dat het onsportief gedrag was, omdat hij wachtte buiten de lijn. In dat geval hadden we een indirecte vrije trap moeten geven. Ik was blij dat mijn assistent zo moedig was om te vragen wie die bal binnenhield. Ik wilde al bijna het spel hervatten met een aftrap vanwege een doelpunt en het is goed dat we dat niet hebben gedaan."

FC Dordrecht dacht in de tweede helft recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Alberg op Anthony Biekman. Gözübüyük was van mening dat hij daarover tijdens de wedstrijd ook de juiste beslissing had genomen om deze niet toe te kennen. "Dit soort momenten zie je heel vaak in een wedstrijd, maar ik fluit daar niet voor. Ik hou namelijk van mannelijk voetbal, daarom geef ik ook weinig strafschoppen."