Lichtpuntje voor geblesseerde Ajacied in inktzwarte periode: 'Het duurt zo lang'
"Viktor heeft in deze periode leren beseffen hoe mooi het beroep van profvoetballer is"

Lichtpuntje voor geblesseerde Ajacied in inktzwarte periode: 'Het duurt zo lang'

13-02-2015 07:54

Op 23 februari is het een jaar geleden dat Viktor Fischer geblesseerd raakte tegen AZ. De Deen stond lange tijd aan de kant, donderdag trainde hij voor het eerst sinds het moment dat hij geblesseerd raakte weer voluit mee bij Ajax. Zijn rentree komt nu steeds dichterbij.

Fischer moest er bijna een jaar op wachten, het nieuws dat hij weer voluit mee mocht trainen met de selectie van trainer Frank de Boer zorgde dan ook voor vreugde bij de Deen. Als er de komende twee weken geen terugslag komt, mag Fischer minuten gaan maken bij Jong Ajax. Mogelijk is dat in het duel met FC Den Bosch. Op 23 februari, precies een jaar nadat hij geblesseerd raakte.

In eerste instantie dacht Fischer dat hij vorig seizoen nog minuten kon maken. Later bleek dat het niet om een gewone hamstringblessure ging, maar om een afgescheurde pees. "Het was geen verrekkinkje, maar een behoorlijke blessure", geeft zaakwaarnemer Sören Lerby aan in het Algemeen Dagblad. "Viktor heeft in deze periode leren beseffen hoe mooi het beroep van profvoetballer is."

De twintigjarige Deen kwam tot dat besef tijdens een loodzware periode, waarin hij alleen maar kon toekijken. "Het is logisch dat je je afvraagt of het nog wel goed komt als het zo lang duurt", aldus Lerby. Nu lijkt een rentree echter in zicht.

Fischer kijkt uit naar de dag dat hij weer minuten mag maken in het eerste elftal, hij gaf eerder zelf ook al aan dat hij er echter nog niet is. "Ik zal altijd gretig zijn, dat hoort bij me. Het maakt niet veel uit wat ik doe, ik wil het liefst altijd de beste zijn. Vooral in het voetbal. Ik heb hoge verwachtingen van mezelf. Die zijn echt niet minder geworden, maar ik heb wel geleerd om mezelf meer tijd te gunnen."