Verbazing over uitleg Ajax: 'En dus gebeurt het volgend seizoen weer'
Blessures en uitleg daarover in Amsterdam leiden tot verbazing

Verbazing over uitleg Ajax: 'En dus gebeurt het volgend seizoen weer'

17-02-2015 10:09
18

Dat Ajax geen verklaring heeft voor de vele (spier)blessures in de selectie, is voor inspanningsfysioloog Raymond Verheijen onbegrijpelijk. Hij wijt de golf aan fysieke ongemakken aan een te vol trainingsprogramma.

Dinsdag ging een woordvoerder van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad in op de vele blessures. "We hebben de blessures uiteraard onderzocht en uitvoerig besproken, maar er is geen verklaring voor en verbanden zijn er ook niet te vinden", aldus de zegsman. Verheijen viel van zijn stoel. 'De amateurs in Amsterdam leggen de schuld van blessurecrisis buiten zichzelf. En dus gebeurt het volgend seizoen weer', schrijft hij op Twitter.

'Het trainingskamp in Qatar wordt nu beschreven als een normaal trainingskamp. Vorig seizoen liet Koeman Feyenoord harder trainen dan ooit. Gevolg: slechtste competitiestart. Dit seizoen liet Frank de Boer Ajax harder trainen dan ooit. Gevolg: slechtste competitiestart. In januari liet De Boer Ajax opnieuw harder trainen. Gevolg: binnen vier wedstrijden titel weg. Wanneer leren trainers dat voetballers topfit worden door beter trainen en niet door meer trainen? Train fitheid met behoud van frisheid', besluit Verheijen.