Koeman trapt licht na richting vertrokken spelers: 'Gaat misschien om geld'
"De reden om te verhuizen naar een andere club heeft bij een speler niet altijd te maken met voetbal"

Koeman trapt licht na richting vertrokken spelers: 'Gaat misschien om geld'

22-02-2015 08:06
6

Southampton speelt zondag tegen Liverpool. Voor Adam Lallana, Dejan Lovren and Rickie Lambert is het een weerzien met de club waar Ronald Koeman momenteel trainer is en waar ze vorig seizoen nog actief waren. In de ogen van de Nederlandse oefenmeester maakten niet alle spelers de overstap op basis van voetbalredenen.

"De reden om te verhuizen naar een andere club heeft bij een speler niet altijd te maken met voetbal", citeert de BBC Koeman. "Misschien gaat het om geld. Wij kunnen niet de salarissen betalen zoals de grote clubs die betalen. Het is altijd minder hier." Spelers die wel bij Southampton blijven, kiezen dus niet voor het geld. "Als je hier blijft, blijf je om verschillende redenen. Je blijft voor het feit dat je meer zekerheid hebt om elk weekend te spelen."

In de zomer vertrokken Lallana, Lovren en Lambert naar Liverpool, Luke Shaw trok naar Manchester United en Calum Chambers maakte de overstap naar Arsenal. Koeman vroeg laatstgenoemde niet te gaan. "Ik zei tegen Chambers: echt, ik denk niet dat dit een goed moment is om te vertrekken en naar Arsenal te gaan."

"Ik denk dat je meer tijd nodig hebt om jezelf meer te ontwikkelen", vervolgde Koeman zijn verhaal. "Normaal gesproken krijg je hier meer speeltijd dan bij Arsenal, maar uiteindelijk is het altijd de beslissing van de speler." De twintigjarige Chambers ging wel en speelde tot nu toe 31 officiële wedstrijden voor Arsenal dit seizoen.