De Tien: prachtige doelpunten die helaas werden afgekeurd

De Tien: prachtige doelpunten die helaas werden afgekeurd

02-03-2015 10:10

Door de jaren heen zijn er een hoop doelpunten, terecht of onterecht, afgekeurd. Vandaag de tien mooiste afgekeurde doelpunten ooit. 

10. George Best (Noord-Ierland - Engeland, 1971)
George Best staat te boek als een van de beste voetballers die Noord-Ierland ooit heeft voortgebracht. In de wedstrijd tegen Engeland leek Best slim te profiteren van een uittrap van de doelman.

9. Ken Leemans (VVV Venlo - De Graafschap, 2010)
Ken Leemans schoot in de wedstrijd tegen De Graafschap prachtig raak namens VVV Venlo. De teleurstelling was dan ook groot toen de scheidsrechter het 'doelpunt' afkeurde omdat de voordeelregel niet was toegepast. 

8. Wayne Rooney (Manchester United - Liverpool, 2012)
Liverpool-doelman Pepe Reina zal maar wat blij zijn geweest dat het schot van Wayne Rooney, wegens een overtreding, werd afgekeurd. Wat een streep.

7. Thiago Silva (Paris Saint-Germain - Nice, 2013)
In de categorie 'uit een onmogelijke hoek' lukte het Thiago Silva om de bal met een curve naar binnen te werken. De inzet van Silva werd geannuleerd omdat de bal al de achterlijn had gepasseerd voordat deze in het net terecht kwam. 

6. Thierry Henry (Arsenal - Blackburn Rovers, 2003)
Wat Thierry Henry nou precies fout deed, is nog altijd de vraag. In ieder geval vond de scheidsrechter dat de Fransman zich te hinderlijk opstelde richting doelman Brad Friedel.

5. Cristiano Ronaldo (Manchester United - Chelsea, 2009)
Cristiano Ronaldo werd onterecht een doelpunt afgenomen. Na een 'slimme' corner kopte de sterspeler, nu in dienst van Real Madrid, knap raak.

4. Frank Lampard (Duitsland - Engeland, 2010)
Het moment van Frank Lampard staat bij velen op het netvlies gebrand. De Engelsman leek in 2010, op het WK in Zuid-Afrika, de gelijkmaker binnen te schieten tegen Duitsland, ware het niet dat zijn inzet onterecht werd afgekeurd. Engeland verloor uiteindelijk met 4-1.

3. Cristiano Ronaldo (Portugal - Spanje, 2010)
Cristiano Ronaldo lijkt er patent op te hebben om mooie afgekeurde doelpunten te maken. Deze keer overkwam het de Portugees in de vriendschappelijke interland tegen Spanje. Jammer dat landgenoot Nani de bal moest inkoppen.

2. Olivier Giroud (Montpellier - Paris Saint-Germain, 2012)
Olivier Giroud schiet de ballen er tegenwoordig in voor Arsenal, maar ook in zijn tijd bij Montpellier kon de Fransman aardig wat mooie doelpunten maken. Althans, dit doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

1. Edinson Cavani (FC Barcelona - Napoli, 2011)
Het mooiste afgekeurde doelpunt staat op naam van Edinson Cavani. In het Champions League-seizoen 2011/12 maakte de Uruguayaan een prachtige omhaal tegen FC Barcelona. Helaas, weer buitenspel.