Ajax ontloopt grootmachten en reist in achtste finale naar Oekraïne

Ajax ontloopt grootmachten en reist in achtste finale naar Oekraïne

27-02-2015 13:15
30

Ajax neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Dat is vrijdag bij de loting in Nyon bekend geworden.

De wedstrijden worden op donderdag 12 maart en donderdag 19 maart gespeeld. Ajax speelt eerst uit en sluit af met een thuiswedstrijd. Dnipro schakelde in de vorige ronde Olympiakos Pireaus uit. 

Dnipro is de huidige nummer drie van Oekraïne. De ploeg staat acht punten achter koploper Dinamo Kiev en drie achter Shakhtar Donetsk. De ploeg werd eerder dit seizoen tweede in groep F van de Europa League, achter Internazionale. Het bleef Qarabag en Saint-Etienne voor. 

Ajax had het op het eerste oog een stuk zwaarder kunnen treffen bij de loting. Ploegen als AS Roma, Sevilla, Dinamo Kiev, VfL Wolfsburg en Everton werden echter aan andere clubs gekoppeld

Europa League-progressie
Ajax kwam de afgelopen jaren niet verder dan de zestiende finales. Vorig seizoen was Red Bull Salzburg te sterk, een jaar eerder schakelde Steaua Boekarest Ajax uit. Zo bezien is de ploeg van Frank de Boer dus al een stap verder dit seizoen. De finale van de Europa League wordt gespeeld op woensdag 27 mei.

In aanloop naar de eerste wedstrijd van Ajax tegen Dnipro speelt de ploeg van Frank de Boer de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Tussen beide Europa League-duels door is ADO Den Haag in de Arena de tegenstander.