De Boer is nog niet klaar in Amsterdam en blijft aan als Ajax-trainer
Trainer maakt nieuws bekend op persconferentie

De Boer is nog niet klaar in Amsterdam en blijft aan als Ajax-trainer

27-02-2015 14:33
26

Frank de Boer staat ook volgend seizoen aan het roer bij Ajax. Dat heeft de trainer vrijdag aangekondigd op de persconferentie voor de Eredivisie-topper tegen PSV.

De clubleiding vroeg De Boer om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over zijn toekomst en vrijdag kwam het hoge woord eruit: hij blijft in ieder geval nog anderhalf seizoen in Amsterdam. De Boer, die Ajax de afgelopen vier seizoenen aan de landstitel hielp, heeft een contract tot medio 2017.

"Ik heb het de clubleiding laten weten en ben daarna ook naar de staf en de spelers gegaan op het trainingsveld. De reden daarvoor is dat ik graag duidelijkheid wilde geven aan Ajax, zodat ze weten wie er volgend jaar voor de groep staat", licht de trainer toe. "Dat wilde ik zelf ook, ook om voor mezelf rust te geven."

De Boer heeft een goed gevoel, ook omdat Ajax de afgelopen maanden de ene na de andere speler langer vastlegde. "Spelers waar we veel vertrouwen in hebben. Ik zie heel veel perspectief. Voor mezelf, maar ook voor deze selectie."

In de afgelopen maanden trokken verschillende clubs aan de mouw van De Boer, waaronder Tottenham Hotspur en Newcastle United uit de Premier League. "Maar er speelt helemaal niks", aldus de coach. "Ik voel me hier happy. Liverpool? Dan kunnen ze Marc (Overmars, red.) bellen of mijn zaakwaarnemer. Die zal dan een passend antwoord geven. Ik blijf honderd procent zeker."

"Ik vind dat je elk jaar beter kan worden. Uiteindelijk blijft het gewoon hetzelfde. Maar het blijft een selectie van achttien, negentien spelers. De ervaring als trainer om een team te smeden blijft wel hetzelfde. Nogmaals, ik zie hier gewoon heel veel perspectief. Zeker ook volgend jaar. Veel jongens waar ik veel vertrouwen in heb, hebben langdurige contracten."