Cruciale week voor Koeman en co: 'Het algehele gevoel? Ik ben een blij man'
De Nederlandse coach staat zaterdag tegenover West Bromwich Albion

Cruciale week voor Koeman en co: 'Het algehele gevoel? Ik ben een blij man'

27-02-2015 17:15

Southampton staat momenteel vijfde in de Premier League, maar voelt de hete adem van Liverpool en Tottenham Hotspur in de nek. De komende twee duels zijn cruciaal, denkt trainer Ronald Koeman.

De Nederlandse coach staat zaterdag tegenover West Bromwich Albion en tijdens het midweekse programma is Crystal Palace de tegenstander. Het zijn twee ploegen waar Koeman en de zijnen in principe van moeten kunnen winnen. "In de komende twee duels spelen we voor onze kansen om de bovenste plekken in de Premier League. Dat moeten we ons realiseren", zegt Koeman tegen Sky Sports.

Southampton verloor vorige week met 0-2 van Liverpool, maar volgens Koeman was dat een geflatteerde nederlaag. "We verdienden veel meer dan we kregen. Het gaat nu om de effectiviteit, dat is misschien het probleem op dit moment. We zijn niet effectief genoeg om te scoren en wedstrijden te winnen. Maar het algehele gevoel? Ik ben een blij man", aldus de coach.

Koeman heeft dit seizoen geleerd dat elke wedstrijd in de Engelse competitie lastig is en dat er niet zomaar gewonnen wordt. "Je kunt van iedereen winnen of verliezen. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Iedereen zal vechten voor de punten."