Ik koos voor Ajax, omdat de stap anders veel te groot zou zijn geweest

"Ik koos voor Ajax, omdat de stap anders veel te groot zou zijn geweest"

28-02-2015 15:12
1

Het had weinig gescheeld of Christian Eriksen had niet voor Tottenham Hotspur, maar Chelsea gespeeld. Als groot talent haalde hij zijn neus op voor een stap naar Engeland.

Eriksen liep als tiener twee keer stage op Stamford Bridge, op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Frank Arnesen. Hij speelde zelfs twee wedstrijden mee – tegen Milwall en West Ham United – maar koos uiteindelijk voor Ajax. Dat was na drie jaar bij het Deense Odense een 'veiligere' stap voor Eriksen, zo geeft hij toe in gesprek met The Guardian.

Wedden

Meer odds

"Het is een totaal andere wereld. In Engeland kun je zonder toestemming het trainingscomplex niet eens betreden, terwijl je in Denemarken gewoon overal kunt doorlopen", geeft de huidige ster van Tottenham Hotspur aan. "Ik koos voor Ajax, omdat de stap anders te groot zou zijn geweest. Een vertrek naar Ajax was ook veel beter voor mijn ontwikkeling."

Eriksen speelt zondag in de finale van de League Cup tegen Chelsea. De Deen van Tottenham was dit seizoen al goed voor negen treffers in de Premier League, waarmee hij hoog op de lijst met topschutters staat.