'Dit is een overwinning voor de eer van Ajax, de ontlading is heel groot'
"Op het laatst kwam ik bijna niet meer vooruit"

'Dit is een overwinning voor de eer van Ajax, de ontlading is heel groot'

02-03-2015 00:02
4

Davy Klaassen heeft de hoop op de landstitel laten varen, ook nu Ajax de achterstand op PSV heeft verkleind tot elf punten. Dat houdt echter niet in dat de 1-3 overwinning er niet toe deed voor de Amsterdammers.

"Dit is een overwinning voor de eer van de club", aldus Klaassen, die dat al had aangekondigd, tegen Ajax TV. Ajax moest diep gaan voor de zege in Eindhoven. "Het was een wedstrijd die we echt over de streep moesten trekken. Natuurlijk staan we heel ver achter op PSV, maar de ontlading na afloop was heel groot."

Klaassen maakte zijn opwachting in de basis en dat was enigszins verrassend, omdat hij tot zaterdag nauwelijks trainde door een terugkerende buikwandblessure. "Op het laatst kwam ik bijna niet meer vooruit. Des te lekkerder was het dat we uiteindelijk winnen. Met mijn blessure gaat het ook wel goed, het is een beetje stijf zoals altijd na een wedstrijd."

"Ik denk zeker niet dat deze overwinning terecht was, zeker na rust hadden we het moeilijk. Maar met de kansen die we kregen hebben we goede dingen gedaan. Dat is ook weleens lekker."