Van Gaal laat Manchester United-fans juichen door update over Van Persie
Spits kampt met blessure

Van Gaal laat Manchester United-fans juichen door update over Van Persie

03-03-2015 14:13
4

Louis van Gaal mist woensdag op bezoek bij Newcastle United alleen Robin van Persie. De aanvaller van Manchester United kampt met een enkelblessure, ruim een week geleden opgelopen in het duel met Swansea City.

Van Gaal kon dinsdag nog steeds niet zeggen hoe lang Van Persie is uitgeschakeld. "Daarvoor is het nog te vroeg", aldus de manager van de Engelse topclub tegen MUTV. Van Persie dreigt eind deze maand de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije te missen en ook de oefeninterland tegen Spanje drie dagen later komt zo goed als zeker te vroeg.

Zo vol als de ziekenboeg van Manchester United voor de winter nog zat, zo rustig heeft de medische staf het nu, op Van Persie na dan. Michael Carrick kan weer voetballen, al is de middenvelder volgens Van Gaal nog niet toe aan een basisplaats.

De oud-bondscoach van Oranje treft woensdag op St. James' Park in Newcastle met de internationals Tim Krul en Daryl Janmaat enkele oude bekenden. Op Twitter wordt het nieuws dat Van Persie nog wel even is uitgeschakeld overigens met gejuich onthaald door een groot aantal United-supporters.