'Wens van Kluivert in vervulling met bondscoachschap: oud-spits op eigen benen'
De opdracht voor Kluivert bij Curaçao is duidelijk: plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland

'Wens van Kluivert in vervulling met bondscoachschap: oud-spits op eigen benen'

04-03-2015 17:06
3

De kogel is door de kerk. Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. Dat meldt de NOS woensdagmiddag. De oud-spits zal daar donderdag worden gepresenteerd. 

De opdracht voor Kluivert bij Curaçao is duidelijk: plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. Kluivert is al enkele jaren als trainer actief, maar was nog nooit eindverantwoordelijk voor een elftal. Wel was hij assistent-coach bij FC Twente, PSV, NEC en AZ. De afgelopen jaren was Kluivert de rechterhand van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Curaçao is nog niet zo lang als land actief in de internationale voetbalwereld. In 2010 werden de Nederlandse Antillen als land opgeheven en sindsdien speelt Curaçao zelf ook officiële interlands.

Het WK van 2014 in Brazilië werd niet gehaald, maar de hoop is er om dat in 2018 wel te doen. Kluivert zal eind maart zijn debuut maken. Dan staat de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK op het programma. Montserrat is dan de tegenstander.

Kluivert was als spits actief voor onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Valencia en PSV. Hij was jarenlang topscorer van het Nederlands elftal, maar werd vorig jaar afgelost door Robin van Persie.

Kort geleden beweerde Rignaal 'Jean' Francisca, voorzitter van de voetbalbond van Curaçao al dat de onderhandelingen met Kluivert vergevorderd zouden zijn. "Maar we zijn er nog niet uit”, citeerde Metro destijds de preses. "Er moeten nog wat details worden uitgewerkt en daar zal ook overeenstemming over moeten worden bereikt. Ik hoop ergens volgende week rond te komen met Kluivert."