De Boer te spreken over Ajax-duo: 'Er is veel passie en daar begint het mee'
Frank de Boer is te spreken over het centrale duo Joel Veltman en Nick Viergever

De Boer te spreken over Ajax-duo: 'Er is veel passie en daar begint het mee'

04-03-2015 17:50
3

Ajax-coach Frank de Boer is te spreken over het centrale duo Joel Veltman en Nick Viergever. De trainer gebruikte daarnaast nog Mike van der Hoorn en Niklas Moisander, die momenteel genoegen moeten nemen met een reserverol.

De basisplaats van Viergever heeft volgens De Boer niets te maken met het feit dat Moisander na dit seizoen vertrekt bij Ajax. Het is een puur speltechnische keuze. "Ik vind niet dat Niklas Moisander dat heeft verdiend, hij heeft namelijk een belangrijk aandeel gehad in de kampioenschappen", aldus De Boer tegenover AjaxTV. "Ik kijk naar wat voor het beste is voor het team en ik vind dat Viergever links centraal moet spelen of linksback."

Ook Van der Hoorn is door de terugkeer van Veltman weer verwezen naar de reservebank. "Veltman heeft een mindere periode gehad, maar gaf in Qatar tijdens het trainingskamp al een signaal af dat hij er klaar voor was. Hij heeft een streepje voor op Mike. Op momenten dat je de duels moet winnen is Veltman iets verder, maar Mike heeft het ook fantastisch gedaan."

Het is goed mogelijk dat Ajax de rest van het seizoen met dit centrale duo gaat spelen. "Er is heel veel passie bij het verdedigen en daar begint het mee. Er is communicatie en ze proberen elkaar te helpen. Als ze dit doorzetten, zie ik geen reden om te wisselen", besluit De Boer.