'Van Gaal stelt supporters weer teleur met belangstelling voor verdedigers'
Twee verdedigers op radar van Nederlander

'Van Gaal stelt supporters weer teleur met belangstelling voor verdedigers'

04-03-2015 21:19

De supporters van Manchester United smeken al maanden om een ervaren versterking voor de wankele verdediging, maar de club werkt daar voorlopig niet aan mee. Louis van Gaal heeft zijn oog laten vallen op twee talenten.

Angelo Fulgini en Dayot Upamecano staan op het verlanglijstje van de Nederlandse manager, meldt The Mirror woensdag. Beide talenten zijn pure verdedigers, maar niet het soort waar de United-aanhang al tijden om vraagt. Zowel Fulgini als Upamecano wordt immers niet gehaald als directe versterking.

De achttienjarige Fulgini is een verdediger, die onder contract staat bij Valenciennes. Ook FC Barcelona is in de race. Manchester United is echter de favoriet om het talent in de zomer te verwelkomen, omdat de club door de jaren heen een sterke band heeft opgebouwd met de complete familie.

De Engelse grootmacht staat met Valenciennes ook in contact over Upamecano. De verdediger, net zestien geworden, stond in januari al op het punt de overstap naar Old Trafford te maken. Dat ging toen niet door. United heeft 1,3 miljoen euro over voor Upamecano.