Verhuurd Ajax-talent mislukt in Leeuwarden en keert per direct terug
Meleg begon het seizoen nog als basisspeler bij Cambuur

Verhuurd Ajax-talent mislukt in Leeuwarden en keert per direct terug

05-03-2015 16:08
9

De wegen van SC Cambuur en Dejan Meleg scheiden per direct. De Servische huurling van Ajax komt al maanden amper aan spelen toe en keert terug naar de Amsterdamse club.

Meleg begon het seizoen nog als basisspeler bij Cambuur, maar zakte langzaam weg in de pikorde. De laatste tijd is er voor de twintigjarige aanvaller, die ook op het middenveld goed uit de voeten kan, zelfs geen plek meer op de reservebank weggelegd. De concurrentie bij Cambuur was met onder anderen Daniël de Ridder, Furdjel Narsingh, Mikhail Rosheuvel en Sinan Bytyqi (nu geblesseerd, zal ook niet meer in actie komen) te groot voor Meleg. Van Bytyqi werd ook al afscheid genomen bij Cambuur, omdat hij zijn kruisband heeft gescheurd en eigendom is van Manchester City. 

Wedden

Meer odds

Cambuur meldt op de eigen website dat er nog maar weinig perspectief voor de huurling was in Leeuwarden. 'Dat is de uitkomst van een onderhoudend overleg tussen club en speler', aldus Cambuur. 'Beide partijen achten het beter om afzonderlijk van elkaar verder te gaan.'

"We hebben in de winterstop gezegd dat hij terug mocht naar Ajax, maar hij wilde hier blijven en voor zijn kans blijven vechten", zei trainer Henk de Jong eerder al over Meleg. De Serviër kwam in Leeuwarden tot elf officiële wedstrijden en scoorde eenmaal, tijdens het met 1-3 gewonnen uitduel met FC Utrecht.