Natuurlijk is de klap hard aangekomen, het geeft een gevoel van machteloosheid
Schreuder: "Uitgelezen kans voor de spelers om de problemen van zich af te spelen"

"Natuurlijk is de klap hard aangekomen, het geeft een gevoel van machteloosheid"

06-03-2015 07:30
2

Het is chaos bij FC Twente. De spelers proberen zich af te sluiten voor alle problemen die er momenteel zijn. Na de puntenaftrek wil men er alles aan doen om de geslonken voorsprong op Willem II vrijdagavond weer groter te maken.

"Natuurlijk is de klap hard aangekomen", geeft Andreas Bjelland eerlijk toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het geeft een gevoel van machteloosheid, omdat wij er als spelers niets aan kunnen doen. Aan de andere kant waren we al geïnformeerd over de mogelijkheid van puntenaftrek."

De Deen denkt niet dat de hele situatie voor lood in schoenen zorgt bij de spelers in aanloop naar het duel met Willem II. "We moeten ermee leven, en vooral: we moeten door. Het enige dat wij kunnen doen is een positief signaal afgeven door van Willem II te winnen."

Ook trainer Alfred Schreuder rekent op een positief resultaat tegen Willem II, dat na de puntenaftrek bij FC Twente nog maar een punt achterstaat op de Tukkers. "Dit is juist een uitgelezen kans voor de spelers om de problemen van zich af te spelen. Ik hoop dat het iets teweegbrengt. Een prikkel. Een gevoel van: tot hier en niet verder. In die zin ben ik benieuwd naar de reactie van de groep: kunnen ze het mentaal opbrengen om tegen Willem II te vlammen? Misschien wordt de groep er zelfs hechter van."