De Eredivisie-flops: PSV en Ajax hofleverancier, één keer Feyenoord
Wie vielen deze week door de mand?

De Eredivisie-flops: PSV en Ajax hofleverancier, één keer Feyenoord

23-03-2015 11:45
5

Met nog zes wedstrijden te gaan in de Eredivisie loopt de spanning op, zeker nadat PSV opnieuw vertraging opliep door een 2-1 nederlaag in De Kuip. De Eindhovenaren zijn hofleverancier in het flopteam.

Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles)
Na het polletje was het nu het stuitje. Schatte een afstandschot van Vejinovic compleet verkeerd in en moest zich na afloop weer verantwoorden voor de camera's.

Nick Marsman (FC Twente)
Ging vrolijk door waar hij voor zijn verbanning naar de bank gebleven was: fouten maken. Mocht opdraven door de absentie van Stevens en blunderde bij de 2-2 van Groningen.

Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Stond een paar keer lucht te dekken voordat hij uiteindelijk werd gewisseld in het duel met NAC Breda (3-4). De 0-1 van Falkenburg was het pijnlijkst voor Leeuwin.

Kenny Otigba (sc Heerenveen)
In de week dat hij bedankte voor een interlandcarrière bij Hongarije, leidde Otigba met een onbegrijpelijke fout de tegengoal van Heerenveen bij Heracles in. Heerenveen won uiteindelijk wél, met 1-4.

Jeffrey Bruma (PSV)
Een onzekere factor in de verdediging van PSV. Meldt zich deze week 'gewoon' weer bij het Nederlands elftal, maar zal zich moeten verbeteren om niet uit de toon te vallen.

Jop van der Linden (Go Ahead Eagles)
Booy werd zondag op staande voet ontslagen in Deventer en dat mag ook Van der Linden zich aanrekenen. Veranderde de bal bij de openingstreffer van richting en viel in de openingsfase op met de ene na de andere slechte spelhervatting.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Werd voor de vierde keer voortijdig naar de kant gehaald door Rutten, nu na slechts 45 minuten. In zijn huidige vorm maakt Toornstra geen enkele aanspraak op een basisplek.

Luciano Narsingh (PSV)
Raakt al weken geen bal fatsoenlijk, maar Cocu blijft hem vertrouwen geven. Het lijkt een kwestie van tijd tot de rechtsbuiten uit de basis van de aanstaande kampioen verdwijnt. Werd in Rotterdam na een uur uit zijn lijden verlost.

Ricardo Kishna (Ajax)
Kwam in het duel met ADO Den Haag niet één keer zijn directe tegenstander voorbij en moest zich kort na rust laten vervangen met een knieblessure. Kishna zal beter moeten om -met de rentree van Viktor Fischer in zicht- zijn basisplaats te behouden. 

Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)
Mocht voor het eerst na zijn blessure weer in de basis starten. Een gebrek aan wedstrijdritme brak hem echter op, want Sigthórsson was onzichtbaar. Of was het kwaliteit?

Mart Lieder (FC Dordrecht)
Eigenlijk moeten we hier geen woorden aan vuil maken. Een dramapot van de spits, die vrijwel alles fout deed wat hij fout kon doen.