'Advies' van Ronaldo voor FC Barcelona-fans kan hem duur komen te staan
"We moeten voorzichtig zijn met provocerende gebaren of provocerend gedrag van een speler"

'Advies' van Ronaldo voor FC Barcelona-fans kan hem duur komen te staan

25-03-2015 08:43
6

Cristiano Ronaldo krijgt na de 2-1 nederlaag tegen FC Barcelona mogelijk een nieuwe klap te verwerken. De sterspeler van Real Madrid moet vrezen voor een boete of schorsing voor de manier waarop hij de door hem gemaakte gelijkmaker vierde. De Spaanse voetbalbond is een onderzoek gestart.

Ronaldo maakte zondagavond de 1-1 op bezoek bij FC Barcelona. Waar zijn ploeggenoten met de armen in de lucht van blijdschap richting de Portugees snelden, reageerde de doelpuntenmaker zelf anders. Hij gebaarde richting de supporters van Barça dat ze rustig moesten zijn. Meerdere keren liet hij zijn handen op en neer gaan, zoals hij een scheidsrechter kan doen nadat iemand te wild inkwam.

'Calma, calma', dat leek de Portugees als advies mee te willen geven aan de fans van Barcelona. Die manier van juichen is niet goed gevallen bij de top van de Spaanse voetbalbond. Javier Thebe, president van de Spaanse competitie (LFP), gaat het juichen onderzoeken. Men wil provocerende acties van de velden hebben. "We moeten voorzichtig zijn met provocerende gebaren of provocerend gedrag van een speler, want dat kan aanzetten tot geweld onder de toeschouwers."

"Het moet worden bestraft, van een boete tot een schorsing. We gaan er naar kijken", citeert de BBC Thebe. De angst voor ongeregeldheden tussen supporters komt onder meer door de gebeurtenissen eind 2014. Toen kwam een fan van Deportivo la Coruna om het leven bij supportersgeweld in Madrid, in aanloop naar het treffen tussen zijn favoriete club en Atlético Madrid.