'Stekelenburg kan zich na matig Frans jaar weer opmaken voor Premier League'
Goalie staat onder contract bij Engelse Fulham

'Stekelenburg kan zich na matig Frans jaar weer opmaken voor Premier League'

27-03-2015 07:02
10

Maarten Stekelenburg kan dit seizoen moeilijk spreken van een goed voetbaljaar. De doelman moet bij AS Monaco genoegen nemen met een reserverol. Ronald Koeman geeft de voormalig Ajacied mogelijk de kans op meer speeltijd. Southampton is door een zware blessure bij eerste doelman Fraser Forster op zoek naar een nieuwe goalie, Stekelenburg staat hoog op het verlanglijstje.

De 27-jarige Forster is door een gebroken knieschijf de rest van het seizoen uitgeschakeld, daarbij is de kans groot dat hij ook de competitiestart van het komende seizoen moet missen. Koeman is op zoek naar een nieuwe doelman. Stekelenburg zou daarbij hoog op zijn verlanglijstje staan, meldt De Telegraaf.

Koeman, die Stekelenburg nog kent van hun gezamenlijke periode bij Ajax tussen 2001 en 2005, heeft door het wegvallen van Forster weinig opties in de goal. Hij wil het nieuwe seizoen ook niet ingaan met Kelvin Davis als eerste goalie. De reservekeeper van Southampton is inmiddels al 38 jaar.

De 32-jarige Stekelenburg speelt momenteel op huurbasis voor AS Monaco, dat hem tijdelijk heeft overgenomen van Fulham. Bij de Engelse club heeft hij nog een contract tot de zomer van 2017. In Frankrijk maakte Stekelenburg afgelopen week zijn competitiedebuut, hij kreeg speeltijd door een blessure bij eerste doelman Danijel Subasic